Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Руската църква до Шипка от mirela.bg

Снимка на Руската църква до Шипка от mirela.bg

Шипка е град, който се намира в Община Казанлък, Южна България. Той е разпоожен в подножието на Стара планина на 570 м надморска височина. Селището съществува още от 11-6 век пр.н.е., когато траките са населявали българските земи. На връх Шипка са водени едни от най-важните битки в историята на българския народ, а именно за Освобождението на България от османско робство. Известна забележителност е и Храм-паметникът “Рождество Христово”, който е посторен в памет на руските войни и българските опълченци, загинали по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.

Категория:  Селски туризъм      Етикети: , , ,


1 коментар

  1. Poli каза,

    Едно от любимите ми места. Винаги съм казвала, че там се усеща някакъв специален дух, който носи сила и вяра, че можеш да продължиш напред. А за красивата градина, която се намира около църквата, наистина нямам думи, с които да я опиша.
    Когато бях малка, често ходех там с родителите си. След всяко пътуване се завръщах с по един сувенир :) Именно затова сега имам толкова пълни рафтове в стаята си :grin:

    септември 7th, 2009 в 16:42

Добави коментар за Шипка

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa