Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка от Казанлък от kazanlak-bg.info

Снимка от Казанлък от kazanlak-bg.info

Казанлък е град в Област Стара Загора, разположен в Казанлъшката котловина. Той е вторият по големина град в областта, известен като център на Розовата долина на България. Близо до него се намират националният балнеоложки комплекс в град Павел баня, античния град Севтополис и долината на тракийските царе. Най-атрактивната историческа забележителност безпорно е отлично запазената Тракийска гробница.

Категория:  Градчета      Етикети: , ,


1 коментар

  1. Poli каза,

    През последните години Казанлък се превърна в наистина много красив град. Централният площад е вече ремонтиран и наистина придава европейски облик на града. От друга страна розовата градина е малко занемарена. Или поне беше допреди 2 години :roll: Надявам се общината да се е заела с това :arrow:

    септември 7th, 2009 в 17:01

Добави коментар за Казанлък

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa