Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Триград от selskiturizam.free.bg

Снимка на Триград от selskiturizam.free.bg

Триград е красиво забутано село в Родопите, близо на границата с Гърция. За да се стигне дотам се минава през красивото Триградско ждрело, където между величествени отвесни скали е разположена пещерата Дяволското гърло. Ако смятате да нощувате в Триград по-добре да го направите в някоя китна селска къща, направена на хотел, а не в запусната хижа Триградски скали. На един ден път от Триград се намират село Ягодина и Ягодинската пещера на запад и красивото откъснато от цивилизацията село Мугла (където може да преспите в Горския дом) в източна посока.

Категория:  Селски туризъм      Етикети: , ,


3 коментари

 1. MARIQ каза,

  Защо се пише невярна информация относно хижа Триградски скали. Хижата не е запусната както пише, а напротив- постоянно е пълна с групи отпочиващи и релаксиращи сред природата хора и ученици от всички краища на страната, постоянно е оживена. Това е едно от малкото хижи в България кадето хижарите ще ви посрещнат винаги усмихнати и ще задоволят всички ваши капризи. На хижата е направен ремонт и цялата дограма е подменена с нова. Имайте впредвид, че в тази хижа санитарните възли са самостоятелни за всяка стая, а не както в другите- етажни, а другаде пък дори външни. Цените са много приемливи и навсякъде е чисто и уютно. Който веднъж е посетил хижа Триградски скали няма начин да не се върне отново там, не само заради приятната обстановка в хижата, край барбекюто и беседката на двора, но и заради готините хижари, защото те са ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА.

  юли 30th, 2009 в 22:31

 2. admin каза,

  Нямам нищо против хижарите (които не познавам), просто хижата ми остави малко тягостно впечатление. Наистина има удобства и който държи на това може да се възполза - аз предпочитам по-традиционни хижи, дори и да са мизерни :) Благодаря на Мария за информацията, а всеки, който е посетил хижата може също да сподели дали му е харесала.

  август 1st, 2009 в 9:51

 3. Радослав Хаджиев каза,

  Здравейте и привет от Китното Чепеларско селце Забърдо,много ще ми бъде приятно да ви посетя в Красивото село Триград.Имам голямото желание да ви дойда на едно хубаво и сигурно приятно прекарване поне за 2 - 3 дни във вашето село,също така да си взема и велосипеда с мен,както и да се пояздя на кон,ако предлагате такова предимство,но за съжаление аз работя като проектант на макети на по-важни или други сгради към община Чепеларе и дори в почивните дни нямам време да со отдъхна,понеже това е много нежна,пипкава и точна работа.
  Мисля да ви предложа на вашите къщи за гости,хотели,хижи и други сгради като кметство или друга важна сграда да ви направя макети по поръчка,това може да стане като се обадите на Секретаря на Община Чепеларе - Катя Стайкова или на един от моите телефона на М-Тел и Глобул.Макетите се изработват по архитектурен план на самата сграда и по снимки.Материалите,от които се изработват тези макети са както следва: специален пресован картон,немско самозалепващо се фолио,с което се нанася върху картона,матово огледално стъкло за прозорците от 4 мм.,за основата се прави върху предварително направена дървена рамка с подсилване,осветление от светодиоди и адаптор.Макетите се изработват в мащаб 1:100, 1:120 ,1:150 и когато осветлението работи те изглеждат като истински,всеки миниатюрен елемент се изработва много внимателно и фино.
  Смятам,да ми се отдаде възможност да открадна малко време и да ви посетя,тогава може да ви направя и допълнителна реклама за селото,туристическите ви обекти,къщи за гости и всичко друго,както и да ви покажа снимки на ръчноизработените от мен макети на всички видове сгради.
  От мен ви пожелавам здраве,родопско дълголетие,късмет и успех в туризма и доскорошни срещи.

  С УВАЖЕНИЕ: Радослав Хаджиев

  септември 9th, 2012 в 12:23

Добави коментар за Триград

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa