Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Мелник от kordopulova-house.com

Снимка на Мелник от kordopulova-house.com

Град Мелник се намира в Община Сандански, Югозападна България. Това е най-малкият град в страната, който е разположен в планината Пирин на 22 м надморска височина, заобиколен от красиви скали. През града тече Мелнишката река, която е приток на река Струма. Мелник се слави с Градския исторически музей, Роженския манастир, Мелнишките скални пирамиди и красивите къщи с винарски изби, от които най-известна е Кордопуловата къща. Тези, които обичат природата и чистият въздух имат възможност лесно да стигнат до хижите Пирин и Малина.

Категория:  Градчета      Етикети: , , , ,


4 коментари

 1. KRISTINA каза,

  Има хубави хотели и още по-хубави кръчми!

  октомври 24th, 2009 в 21:17

 2. Ивелина Михайлова каза,

  Наистина много е хубаво,много искам да го посетя,но не знам кога ще стане това.Голяма красота е,вярвм,че има голямо спокойствие там. :razz:

  ноември 29th, 2009 в 19:17

 3. Veselka каза,

  Strahotno mqsto bqhem za nova godina s priatelsko semistvo i si izkarahme strahotno v

  февруари 6th, 2010 в 19:20

 4. Пепа Христова каза,

  Посетете това приказно място. Кордопуловата къща не е за пропускане и задължително хапнете в механа Алексова къща - бързо, вкусно, домашно приготвено, уютно.

  май 20th, 2010 в 9:40

Добави коментар за Мелник

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa