Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Черни връх от vitoshamount.hit.bg

Снимка на Черни връх от vitoshamount.hit.bg

Черни връх е най-високата точка на Витоша (2290 метра) и популярно туристическо място за жителите на София. В постройката не може да се преспива, освен при екстремни случаи, но през цялата година може да се намери подслон през деня и много вкусно ядене. Популярните пътеки за Черни връх са от северната страна на Витоша и идват от кв. Княжево и Владая през Златните мостове и хижа Кумата, кв. Бояна през хижа Камен дел и местност Комините, кв. Драгалевци през Голи връх, кв. Симеоново или кв. Бистрица през писта Долното лале и Алеко и село Железница през хижа Академик. Нормалното време за катерене на Черни връх от София е между 3 и 5 часа.

Категория:  На Планина      Етикети: ,


3 коментари

 1. pateto38 каза,

  Най-яката планина много си я уважавам, нямам думи, абе номер 1 :)

  октомври 31st, 2009 в 10:49

 2. Катя каза,

  Най - красивото, китно и приказно градче в което съм отсядала. Освен, че е страхотно за почивка има една традиция, която ме очарова - всяка вечер в 10 през ноща се слуша една песен на Пенчо СЛавейков - Стройна се Калина вие….
  :lol: :razz: :oops:

  ноември 30th, 2009 в 22:07

 3. admin каза,

  Сигурна ли си, че това се отнася за Черни връх? :shock:

  декември 5th, 2009 в 12:30

Добави коментар за Черни връх

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa