Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на хижа Петрохан от bulgarian-mountains.com

Снимка на хижа Петрохан от bulgarian-mountains.com

Хижа Петрохан се намира само на 2 км. от Петроханския проход, Стара планина. До нея се стига бързо по пряк маркиран асфалтов път. Хижата е двуетажна сграда, която разполага с 76 места със собствени санитарни възли, ресторант и кафе. Едно приятно и спокойно място за релаксация през почивните дни.

Категория:  На Планина      Етикети: , ,


1 коментар

 1. Анонимен каза,

  Нощувахме в хижата за 1 ден миналата седмица. Цената на легло е 20 лева. Стаята беше прилична – нови мебели, ламинат, телевизор, но не липсваше и прах по шкафа. Банята изглеждаше доста занемарена – направили са основен ремонт преди години и от тогава никой не я е чистил основно, така че плочките по пода са се покрили с кафяво-червен пласт мърсотия; мивката и тоалетната също нямаха вид на чистени скоро. Накратко: ако търсите чиста стая и баня, по-добре не ходете на тази хижа!
  За бойлера важи написаното по-горе: спира се след като се стопли веднъж водата и трябва да стигне за 4 четирима човека (1 бойлер на 2 стаи).
  За хижаря не мога да кажа нищо лошо – посрещна ни, обясни ни пътя към вр. Тодорини кукли, позволи ни да ползваме кухненски прибори, хладилник. Може да се каже, че е малко по-особен, обича да се налага и определено не “носи туристите на ръце”, но поне с нас не се държа грубо и беше доста усложлив. Може да се каже, че и малките туристи са на почит при него – има малка масичка и столче, различни играчки, обръща им внимание, раздава бонбони.
  Ресторант няма и трябва да си носите храна. За по-голяма група може и да се съгласи да приготви нещо, но трябва да попитате предварително.

  октомври 8th, 2012 в 12:47

Добави коментар за Хижа Петрохан

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa