Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Бузлуджа

Снимка на Бузлуджа

Връх Бузлуджа се намира в Централна Стара планина. Неговата височина е 1441 метра. Официалното му име е Хаджи Димитър, но почти не се използва. Паметникът на Бузлуджа е бил изграден като символ на социализма в България. В момента паметниък е безстопанствен. Също така никоя обществена институция не се грижи за възстановяването или съхранението му.

Категория:  На Планина      Етикети: , ,


2 коментари

 1. Poli каза,

  От разкази на по-възрастни от мен хора знам, че паметникът на Бузлуджа е бил наистина интересно място. Днес обаче картинката е трагична. Всичко е окрадено, а това което не е се разпада. Чудя се щом комунистите толкова обичат да си правят събора там и щом толкова се гордеят с постиженията на “идеята”, защо не вземат да пооправят един от символите си :mad:

  септември 7th, 2009 в 17:04

 2. Георги Н. каза,

  И питате защо да не си оправят паметника? Ами много е просто- До скоро гледаха само как да се доберат до парите ,които трябва да откраднат.А вие искате да се реставрира.Ми то после трябва и някой да го пази.Да ама това са още пари които трябва да с аоткраднат.Така че не се вайкйте за паметника.Днас минах от там за втори път през живота си.Отново се възхитих.Незнам просто ме кефи.Може да се каже че е красиво,а преди саморазрухата му е бил още По красив.
  Заслужава си да се види въпреки всичко.

  октомври 29th, 2009 в 22:16

Добави коментар за Бузлуджа

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa