Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Колизеумът в Рим

Снимка на Колизеума в Рим

Рим е столица и най-голям град на Италия. Населението му е около 2,6 милиона жители. Градът е разположен по течението на р. Тибър на седемте хълма: Палатин, Авентин, Квиринал, Капитолий, Виминал, Есквилин и Целий. На територията му се помещава и втора столица - столицата на града държава Ватикан. Рим е политически, културен и духовен център. В италианската столица има множество останки от различни епохи. Една от най-големите забележителности, останали от Римската империя, е Колизеумът. Други впечалтяващи постройки са обществените римски бани - например римските бани “Каракала”. В Рим могат да се видят и много църкви в бароков стил.

Самолетни билети до Рим и обратно изгодно от http://www.paravion.bg/самолетни-билети/дестинации/italiya/rim. Изберете най-добрата цена за самолетни билети до столицата на Италия.

Категория:  Европа      Етикети: , , , , , ,


Добави коментар за Рим

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa