Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка на Лисабон

Снимка на Лисабон от realbuzz.com

Лисабон е столицата на Португалия. Това е най-големият град в страната. Намира се при вливането на р. Тежу в Атлантическия океан. След като през 1755 г. Лисабон е почти разрушен от опустошително земетресение и последвалата приливна вълна, се налага грандиозно възстановяване. Така новият град е изграден наново, докато разположеният по-нагоре старинен град не е почти засегнат. Лисабон разполага с музеи, галерии, театри. Но най-известните му забележителности не са разположени в центъра на града, а извън него - в Белем. Кулата на Белем е смятана за символ на града.

Разгледайте най-актуалните оферти за самолетни билети до Лисабон http://www.paravion.bg/самолетни-билети/дестинации/portugaliya/lisabon. Вижте различните оферти на едно място.

Категория:  Европа      Етикети: , ,


Добави коментар за Лисабон

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa