Туризъм и места за почивка

Впечатления и мнения, въпроси и отговори за градове, курорти и хотели, вили и хижи

Снимка от Хисаря от bulgariatravel.org

Снимка от Хисаря от bulgariatravel.org

Разгледайте спа хотелите в Хисаря >>

Хисаря е град в Област Пловдив, Южна България. Той се намира под южните склонове на Средна гора на 360 м. надморска височина. Градът е административен център на община Хисаря и е първият град с организирано балнеолечение в България. Тук се намира термалното находище от 22 извора, с доказани лечебни качества. Въпреки, че през поседните години Хисаря изостана като модна спа дестинация спрямо Велинград тук също има отлични условия за спа релакс. Няколко стари балнеологични хотели в Хисаря вече се съревноват за туристите с модерни средни и големи спа хотели.

Не само хотели в Хисаря обаче могат да бъдат видяни. Селище намиращо се в землището на Хисаря има още от 5ти - 4ти век преди новата ера. Градът има и славен римски период през който е бил един от най - големите градове в Европа. Част от архитектурата на древен Диоклецианопол може да бъде видяна и сега под формата на руини в различни части на града.

Категория:  Градчета      Етикети: , ,


1 коментар

  1. една българка каза,

    Изкарахме една приятна и спокойна почивка в Хисаря. Тук времето е спряло, няма забързани и напрегнати хора, няма улични кучета, кражбите са рядкост. Уникален град!

    юни 6th, 2012 в 11:23

Добави коментар за Хисаря

icon_mrgreen.gif icon_neutral.gif icon_twisted.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_smile.gif icon_confused.gif icon_cool.gif icon_evil.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif icon_redface.gif icon_razz.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_cry.gif icon_surprised.gif icon_lol.gif icon_mad.gif icon_sad.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif 

     Качи снимки от твоята почивка!

   Снимка:

dsa